Ljungskile var aldrig riktigt nära att slå Gefle i kvalet till Allsvenskan. Foto: Tomas Bader Sveriges Radio/P4 Väst.

Inget allsvenskt spel för Ljungskile

Tor-Arne Fredheim: Det blev lite för tufft över två matcher
2:31 min

Ljungskile lyckades inte vända underläget från det första mötet med Gefle i kvalet till Allsvenskan. Matchen slutade 1-0 till Gefle och Ljungskile får därmed spela i Superettan även nästa säsong.

Inför kvalreturen mot Gefle på Strömvallen såg det riktigt tungt ut för Ljungskile. I det första mötet på Skarsjövallen vann Gefle med 3-1 och Ljungskile behövde därmed göra tre mål för att ha chans till allsvenskt spel nästa säsong.

- Vi kom hit för att göra det omöjliga, säger Ken Sema.

Och Ljungskile öppnade piggt och efter en dryg kvart fick Steven Old ett jätteläge. Efter en dubbelhörna bet sig Ljungskile kvar på den offensiva planhalvan och bollen letade sig till slut in till Old, som satte pannan till. Men nicken blev lite för lös och Gefles duktige målvakt Emil Hedvall kunde parera. 

Ljungskiles press kom av sig en aning efter det och förutom ett skott ur dålig vinkel från Jakob Olsson, skapade gästerna nästan ingenting under resten av halvleken, som slutade 0-0. 

- Vi forcerar oerhört mycket under de första 20 minuterna för att få in ett mål, men när vi inte får det är det inte lätt när vi vet att vi måste göra tre, säger Tor-Arne Fredheim.

I inledningen av den andra halvleken åkte Ljungskile på en riktig smäll. Efter bara sju minuter hittade Dioh Williams in till Simon Lundevall i straffområdet, som gjorde ett par kroppsfinter innan han sköt in 1-0 i Alex Horwaths vänstra hörn.

Efter det försökte Ljungskile att jaga ett mål, men trots att Tor-Arne Fredheim gjorde ett trippelbyte och gick över till en trebackslinje lyckades inte ett tröttkört Ljungskile förmå att skapa någonting under den andra halvleken.

- Vi går litegrann på knäna eftersom vi har för dåligt med anfallsalternativ på grund av skador och avstängningar. Det blev lite för tufft att klara Gefle över två matcher, säger Fredheim.

1-0-förlusten innebär att Ljungskile förlorade kvalet mot Gefle med sammanlagt 4-1 och får ladda om inför en ny säsong i Superettan.  

Gefle - LSK 1-0 (0-0)

Mål Gefle: 1-0, Simon Lundevall (52)

Varningar LSK: Niklas Andersén.

Publik: 4228.

Domare: Andreas Ekberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".