1 av 3
Blodiga fotspår i centrala Uddevalla. Foto: Anna Öfverman/Sveriges Radio
2 av 3
Blodspår i centrala Uddevalla. Foto: Anna Öfverman/Sveriges Radio
3 av 3
Blodspår i centrala Uddevalla. Det är oklart om blodet har något med den döde mannen att göra. Foto: Anna Öfverman/Sveriges Radio

18 års fängelse för knivmord i Uddevalla

En 27-årig man från Lidköping dömdes i dag till 18 års fängelse för mord. Mannen knivmördade i somras en man i 60-årsåldern i Uddevalla.

Våldet var mycket kraftigt, hänsynslöst och har utförts besinningslöst. 

Gärningen ska tveklöst rubriceras som mord, skriver tingsrätten, och dömer mannen till 18 år i fängelse.

Mannen, som enligt egen uppgift var påverkad av amfetamin, cannabis, tabletter, spice och alkohol, högg eller stack kniven i den andre 55 gånger.

Den äldre mannen har, enligt tingsrätten, varit helt försvarslös och trots att han förlorade medvetandet upphörde 27-åringen inte att hugga med kniven.

27-åringen har dödat mannen med kniv genom att ge honom totalt 55 stick- och skärskador. Den mördade mannen fick bland annat skador på ryggen, bröstet och armarna. Händelsen inträffade i den döde mannens lägenhet i centrala Uddevalla.

27-åringen har i samband med händelsen gått omkring blodig i Uddevalla och bland annat varit inne på McDonalds i centrum. Enligt polisen kände de två männen inte varandra sedan tidigare.

27-åringen har erkänt de faktiska omständigheterna. Enligt åtalet var 27-åringen påverkad av narkotika vid mordet.

Den 27-årige mannen döms också för rattfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott. Han döms också att betala skadestånd till två av den mördade mannens anhöriga, på totalt 101 770 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".