Henrik Sundström. Foto: Susanna Wictorzon/Sveriges Radio.
Henrik Sundström. Foto: Susanna Wictorzon/Sveriges Radio.

Moderater i Bohuslän: Politiken har fokuserat för mycket på Stockholm

"För stort fokus på Stockholms innerstad"
1:14 min

Moderaterna i Bohuslän har inte uttalat sitt stöd för Anna Kinberg Batra som ny partiledare efter Fredrik Reinfeldt. I kväll har distriktet ett möte där medlemmarna ska säga sin mening.

Hälften av partidistrikten i landet står bakom Anna Kinberg Batra som Fredrik Reinfeldts efterträdare.

Henrik Sundström, distriktsordförande för Moderaterna i Bohuslän vill inte prata om person innan medlemmarna sagt sitt. Han tycker att det är viktigast att det blir någon som återspeglar hela landet.

– Från min och förbundsstyrelsens sida tycker vi att det viktiga är att vi kan få en politikutveckling i Moderaterna som svarar på frågor som medborgare i hela landet har. I dag tycker vi kanske att politiken har varit för fokuserad på problem i Stockholms innerstad.

Henrik Sundström säger att de kommer att ta fram ett antal kriterier för en ny partiledare istället för att föreslå en person. Men det betyder inte att de säger nej till Anna Kinberg Batra.

– Nej så är det inte. Det är den instruktion vi har fått från valberedningen tidigare.

Vilken är din uppfattning om hennes förmåga att locka tillbaks de väljare som gått från Moderaterna till Sverigedemokraterna?

– Det återstår att se. Det är inte en personfråga egentligen utan en politikfråga. Vi får se om vi får ett lag i partistyrelsen som kan utveckla politiken så att den ger svar på frågor som våra väljare har.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".