Lalita, Amelia Skogfält. Foto: Susanna Wictorzon/Sveriges Radio.
Lalita är en av artistern som uppträder. Foto: Susanna Wictorzon/Sveriges Radio.

Från klassiskt till hårdaste hårdrock

Projektledaren: Ett sätt att höja statusen för musiken i Dalsland
0:56 min

I eftermiddag och i kväll blir det musik från alla genrar och från hela Dalsland under årets musikdag som arrangeras i Ed. 

Det är 37 akter med totalt 150 artister som kommer bjuda på sin musik. Det här är andra årets för projektet som enligt projektledaren är viktig för hela Dalsland.

- Det är en del av ett större projekt där vi försöker skapa ett nätverk mellan musiker i Dalsland. Vi vill föra ut att det finns massa musik i Dalsland, både till allmänhet och till arrangörer. Det är ett sätt att höja statusen på musiken i Dalsland, säger projektledaren Lars Nilsson från Melleruds kommun.

Han menar att det finns all typ av musik i Dalsland.

- Vi har i Dalsland allt från klassisk musik till den hårdaste hårdrock och vi har hundratals av grupper, körer och annat som spelar. Så det är en väldig bredd, väldigt mycket och väldigt mycket av det är oerhört bra, säger Lars Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".