Marielle Holm handlar inför sitt julbord. Foto: Privat
Marielle Holm handlar inför julbordet. Foto: Privat

Julbord till 20 personer på 24 timmar

Marielle Holm: Julgardinerna ska upp och adventsljusstakarna fram
1:17 min

Marielle Holm har en lite stressig lördag. Hon ska nämligen på ett dygn skapa ett ordentligt svenskt julbord till 20 personer.

Att hinna med allt inför julen kan skapa stress hos de flesta. En som redan känner av lite stress är Marielle Holm från Åmål, hon ska inför på ett dygn och inför ett danskt tv-team laga ett svenskt julbord för 20 personer.

– Jag blev uppringd av det danska tv-teamet som hade fått rekommendationer av en tjej här i Åmål om att jag troligen skulle fixa detta och vara rätt person. De kommer hit imorgon eftermiddag och jag ska laga en del utav maten inför kamrerna, säger Marielle Holm.

Det danska TV-teamet är i Sverige och Åmlål för att skildra vårt jul- och luciafirande. Och i en del av programmet ska de bjudas på svenskt julbord hos Marielle. När P4 Väst nådde henne för en stund sedan skulle hon precis ge sig ut för att handla inför morgondagen.

– Det kommer bli klassisk svensk julmat, köttbullar, prinskorv, skinka, revbensspjäll, dopp i grytan, Janssons, vörtbröd, svagdricka, gravlax, kokkorv, lutfisk...

– Dessutom ska julgardinerna upp, adventsljusstakarna fram och det ska pyntas och plockas iordning här hemma, säger hon.

P4 Väst frågade Marielle efter lite tips om hur man ska få ihop ett ordentligt julfirande på ett dygn.

– Bra planering och att man organiserar upp det hela, så brukar det gå bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".