Nu kommer domen i stora ekobrottshärvan

I dag kommer domen mot de fem män som är misstänkta i ekobrottshärvan som nystades upp i Trestadsområdet i februari, då runt 100 poliser deltog i insatsen.

Flera av männen är misstänkta för att bland annat ha lurat till sig byggnadsställningar, byggmaterial och flera spabad för totalt drygt fem miljoner kronor. De ska, via två företag i Trollhättan och Uddevalla, ha beställt och hyrt varor från olika leverantörer, men utan att betala för det.

Totalt åtalas männen för 35 fall av grovt bedrägeri. Enligt åtalen har det varit tal om "en systematisk brottslig verksamhet".

Männen nekar till brott, men åklagarna vill att den 48-årige mannen som beskrivs som huvudman i härvan ska dömas till minst fem års fängelse, att en 25-årig man ska dömas till minst tre års fängelse och att en 20-årig man ska dömas till ett längre fängelsestraff.

De andra två männen har inte varit lika involverade och där vill åklagarna inte se några fängelsestraff.

Klockan 11:00 kommer domen från Uddevalla tingsrätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".