Uddevalla tingsrätt. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.
Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.

Våldtog tolvåring på bibliotekstoalett

En numera 24-årig man döms i dag till två års fängelse för bland annat våldtäkt mot barn sedan han haft sex med en då tolvårig flicka inne på en toalett på ett bibliotek i Uddevalla.

Båda två har uppgett att de hade sex den dagen i februari 2012, men enligt mannen visste han inte att flickan var under 15 år och att det därmed var olagligt.

Det skiljer tio år mellan de två och de hade aldrig träffats innan de hade sex, utan bara skrivit till varandra på Facebook. Han trodde att flickan var 16 år, men enligt tingsrätten i Uddevalla ser hon ut att vara tolv år och definitivt inte 16.

Domstolen skriver att det borde varit uppenbart för mannen att flickan kunde vara under 15 år och att han hade skälig anledning att tro det, därför döms 24-åringen för våldtäkt mot barn.

Han ska också betala ett skadestånd på 100 000 kronor till flickan.

24-åringen döms också för sexuellt ofredande efter att ha skickat Facebook-meddelande till en 13-årig flicka med olika sexuella inviter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".