Ännu en anhållen i barnvåldtäktsfall

Även en man är nu misstänkt i fallet där en 25-årig kvinna är häktad för barnvåldtäkt. Han är misstänkt för bland annat anstiftan till våldtäkt. De två känner varandra, enligt polisen.

Mannen som är 36 år och från Göteborg anhölls i går kväll, samma dag som den 25-åriga kvinnan häktades av Uddevalla tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för barnvåldtäkt.

Mannen förhörs nu under eftermiddagen av polisen i Trollhättan och han är misstänkt för bland annat anstiftan till våldtäkt och anstiftan till grovt utnyttjande av barn för sexuell posering. Anstiftan betyder att man försöker eller lyckats få någon att begå ett övergrepp.

Polisen vill inte ge några detaljer om fallet, men kan bekräfta att de känner varandra.

– Ja, de känner varandra lite, säger länskriminalens Thord Haraldsson till P4 Väst.

Brotten har begåtts i de två personernas hemstäder, Göteborg och Vänersborg. Kvinnan erkänner brottet som har skett i hennes lägenhet i Vänersborg någon gång den 19 eller 20 november, enligt häktningsframställan.

Det utsatta barnet och kvinnan känner vandra, men vilken relation de har och hur gammalt barnet är vill polisen inte kommentera i nuläget.

Kvinnan jobbar inte inom förskolan eller liknande, enligt polisen.

Vice chefsåklagare Per-Erik Rinsell vill inte svara på om det kan bli aktuellt med fler gripanden i fallet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".