Två träningsarmband. Foto: Henrik Montgomery/TT.
Foto: Henrik Montgomery/TT.

Jultomten på Hunneberg ger tummen upp för årets julklapp

"Jag behöver inget själv"
3:06 min

Aktivitetsarmbandet blev årets julklapp. Hunnebergstomten konstaterade lättat för P4 Väst att det blir lättare att dela ut paketen med armband än förra årets råsaftcentrifug.

– Det är inte så många barn som har önskat sig aktivitetsarmband, men det kanske kommer nu, säger jultomten på Hunneberg till P4 Väst.

Själv har inte Hunnebergstomten tänkt skaffa något aktivitetsarmband, men han gör tummen upp för valet som Handelns utredningsinstitut har gjort.

– Det ska representera den tid vi lever i och kanske måste vi ha ett band på armen som berättar vad vi ska göra, konstaterar tomten.

Träningsarmband

Ett träningsarmband, också kallat aktivitetsarmband, ”registrerar steg och kan kombinera rörelseaktivitet med data om puls och sömn. Informationen från armbandet överförs till dator eller mobil för att ge en överskådlig bild över genomförda aktiviteter eller sömn i nutid samt tendenser över längre tidsperioder”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".