Vänersborgs Tingsrätt. Foto: Andreas Hanson/P4 Väst
Vänersborgs Tingsrätt. Foto: Andreas Hanson/P4 Väst

36-åring häktas i barnvåldtäktsfall

Den 36-årige man som är misstänkt för inblandning i barnvåldtäktsfallet i Vänersborg har häktats på sannolika skäl misstänkt för bland annat anstiftan till våldtäkt.

Mannen är misstänkt för anstiftan till våldtäkt mot barn och anstiftan till grovt utnyttjande av barn för sexuell posering den 10:e till 20:e november i Göteborg och Vänersborg. Anstiftan betyder att man försöker eller lyckas få någon att begå brottet.

Under eftermiddagen hölls häktningsförhandlingen och efter nästan en och en halv timme häktades mannen på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

– Han förnekar brott, säger vice chefsåklagare Per-Erik Rinsell till P4 Väst efter häktningsförhandlingen.

Åklagaren är fåordig när det gäller utredningen och vill fortfarande inte lämna några fler detaljer om de brott som mannen misstänks för.

Sedan tidigare är en 25-årig kvinna från Vänersborg misstänkt för barnvåldtäkt, ett brott som begåtts i hennes lägenhet i mitten av november.

Hon har erkänt brott. Kvinnan och mannen känner varandra, enligt polisen.

Hur gammalt barnet är och vilken relation kvinnan och barnet har vill polisen inte säga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".