Bild på Alexander Sahlin, matbloggare från Trollhättan
Trollhättebon Alexander Sahlin lagar mat med kändisar. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio

Mr Al från Trollhättan lagar mat med kändisar hemma i köket

Alexander Sahlin bloggar om sin matlagning under namnet Mr Al. Och nu bjuder han in kända svenskar till sitt kök i Halvorstorp för att laga mat.

Till vardags jobbar han natt på ett verkstadsgolv i Främmestad, och på dagtid bloggar han om sin hobbymatlagning. Trollhättebon Alexander Sahlin håller nu på att göra mer av sin hobby.

Hans matlagning ska nu bli tv. Med kändisar på besök hemma hos honom i Halvorstorp.

– Jag hade Sanna Ekman hemma i köket förra lördagen. Och jag följde tv-serien Tre kronor där hon var med. Och på fredag satt jag och kollade på det och på lördagen hade jag henne hemma.

Fler kända ansikten väntar, så som trollhätteprofilen Frank Andersson liksom höjdhopparen Patrik Sjöberg. Dessutom samarbetar han med Julia Franzén, som bor och jobbar i Hollywood med träning och fitness. Och dit ska även Alexander styra sin kosa.

– Vi ska spela in ett avsnitt i Hollywood där jag lagar hälsomat.

Första helgen i december ska alla papper skrivas på med producenten för programserien. Och mer än så vet inte Alexander själv. Men han är glad över alla spännande saker som händer nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".