Bild på 107-åriga Alice Östlund. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio
Alice Östlund. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio

107-åriga Alice Östlund avslöjar hur hon kunnat bli så gammal

Hon närmar sig sin sin födelsedag, 107-åriga Alice i Trollhättan. Och som av en slump kom hon på vad som ligger bakom hennes långa leverne.

Det är många som följer vår 107-åriga korrespondent med stort intresse. Lika många har säkert undrat över hennes framgångsrecept när det handlar om att nå den aktningsvärda åldern 107 år. Och för P4 Väst avslöjar hon nu allt.

I hennes lägenhet har hon en byrå vid en vägg, och är ovanför har hon en spegel. Den köpte hennes man Bernhard en gång i tiden. Och på baksidan av spegeln stod det namnet Östlund. Och för ungefär tio år sedan ramlade den ner på golvet.

– Då låg spegeln med spegelsidan upp, precis som om man hade lagt den försiktigt för att inte skada den. Och en skadad spegel betyder sju års olycka. Men den här var hel, vilket istället gett mig sju bra år och förlängt mitt liv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".