Åmålsbo lurad – får tillbaka en miljon kronor

En man i Åmål lurades att betala över en miljon kronor till en bedragare. Bedragaren döms till fängelse och Åmålsbon får tillbaka sina pengar.

En man från Stockholm döms till två och ett halvt års fängelse för flera fall av grovt bedrägeri. Mannen ska via annonser på nätet fått kontakt med flera personer och uppgett att han kunde sälja deras bilar, husvagnar och husbilar vidare.

En av dem som hamnade i bedragarens klor var en man från Åmål.

Han ville sälja sin husbil för 290 000 kronor och lade upp annons på Blocket. Han fick då ett samtal från en man som sa att han hade ett företag som kunde sälja vidare husbilen.

Mannen i Åmål tyckte att det lät bra, bedragaren satte sig på ett tåg och åkte till Åmål. Han hämtade husbilen, fick ägaren att skriva på ett ägarbyte och lovade att pengarna skulle komma om en vecka. Men pengarna kom aldrig.

I stället fick husbilsförsäljaren ett kontrakt på posten som han skrev på, utan att läsa det. Efter det lyckades bedragaren förmå Åmålsbon att betala in pengar på bedragarens konto, annars skulle Åmålsbon begå avtalsbrott. Eftersom han inte ville hamna i trubbel betalade han.

Förutom fängelse döms bedragaren att betala tillbaka pengarna till Åmålsbon, en summa på över en miljon kronor. Han har också fått tillbaka sin husbil av polisen.

Bedragaren har dömts för bedrägeri flera gånger tidigare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".