Charlotte Kalla efter OS-guldet
Charlotte Kalla efter OS-guldet. Foto: Lee Jin-man/AP Photo/TT Bild.

Kalla kallar Peter till VM i Falun

Peter Rancinger hejar fram Kalla till seger
4:10 min

Luftstakningen i vardagsrummet tar honom ända till VM i Falun och damstafetten. Charlotte Kalla har specialinbjudit Peter Rancinger efter hans hejarop under Sotji-OS.

Det var under upploppet till damernas OS stafett i Sotji tidigare i år som Peter Rancinger på sitt alldeles egna sätt hejade fram damlaget, och Charlotte Kalla, i vardagsrummet i Strömstad.

– Kom igen Kalla. Staka nu. Kör! Kör!, skrek Peter när Kalla såg till att Sverige tog OS-guld i damstafetten i Sotji.

Det hela filmades av hans son och lades sedan ut på sociala medier av hans dotter. Klippet fick sedan stor spridning.

Nu har Charlotte Kalla rekryterat honom till sin egen hejarklack genom ett klipp som hon lade ut på Youtube i går.

– Hej Peter. Shit vilken energi du bjöd på från damstafetten i Sotji. Det vore rent tjänstefel av mig att inte se till att du finns på plats när damstafetten avgörs på VM i Falun. Därför har jag fixat två biljetter så att du kan finns där live och ge den här energin till mig och de andra brudarna i spåret. Vi ses i Falun, säger den svenska superstjärnan i klippet.

Peter Rancinger är glad att han nu får vara på plats i Falun.

– Det var en fantastisk hälsning. Att bli inbjuden av skiddrottningen Kalla till VM i Falun, det är ju något så fantastiskt så det kan man inte säga nej till. Jag hoppas de gör om succén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".