Frontalkrock på Orust. Foto: Mikael Berglund/STO
Flera personer skadades vid en frontalkrock på Orust. Foto: Mikael Berglund/STO

Kvinna hittades i dike efter våldsam kollision

Två personbilar frontalkrockade nordväst om Svanesund på Orust på lördagen. Fyra personer har förts till sjukhus, uppger polisen i Göteborg.

Det var vid klockan 18:30-tiden på lördagen som två bilar krockar på en mindre grusväg på Orust.

– När vi kommer till platsen kan vi konstatera att det rör sig om en frontalkollision mellan två bilar, säger Lars-Gunnar Gustafsson, biträdande vakthavande befäl på vid Göteborgspolisen.

En kvinna hittades av räddningspersonalen i diket. Hon hade slungats ut ur den ena bilen. Hon fördes svårt skadad med helikopter till Sahlgrenska sjukhuset, det säger Mats Gustavsson från Räddningstjänsten på Orust, till Göteborgs-Posten.

– Fyra personer skadades. Tre har förts till sjukhuset i Kungälv och en flögs med ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, säger Lars-Gunnar Gustafsson, biträdande vakthavande befäl på vid Göteborgspolisen.

Båda bilarna skadades så kraftigt i kollisionen att räddningstjänsten tvingades klippa upp dem för att komma åt de skadade passagerarna, uppger TT.

Vägavspärrningarna hävdes strax innan klockan 2. Båda bilarna är bärgade från platsen.

Orsaken till olyckan är ännu oklar. Varken väder eller väglag uppges ha varit besvärligt, uppger TT.

Enligt pressjouren på Sahlgrenska sjukhuset är läget stabilt för kvinnan. Hon har inte livshotande skador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".