Marita Engqvist, chefredaktör TTela, Foto: Elisabeth Cederblad P4 Väst Sveriges Radio
Marita Engqvist, chefredaktör TTela, Foto: Elisabeth Cederblad P4 Väst Sveriges Radio

Tidningarna prioriterar hårdare med färre reportrar

Andreas Engblom: Vi väljer bort mera
1:35 min

På TTela har de anställda blivit både fler och färre. I den senaste nedskärningen har redaktionen bantats kraftigt, och de tvingas välja bort allt mer.

Samtidigt har redigeringen av de västsvenska tidningarna slagits ihop och flyttats till Trollhättan. 

Den nya gemensamma redigeringen är en del i effektiviseringen inom Stampen Local Media som äger TTela, Bohusläningen, Strömstad Tidning, GP, Hallands Nyheter och Hallandsposten.

Men även om TTela:s personal fått nya kollegor från de andra tidningarna, har den egna redaktionen krympt från 49 till 27 fotografer och reportrar på bara ett par år.

– Det gör att de måste välja bort och prioritera hårdare, säger Andreas Engblom reporter på tidningen.

– Folk ringer och tipsar om saker som de vill att vi ska bevaka. Men vi väljer bort mycket mera nu än vi gjorde för några år sedan.

Ytterligare ett sätt att samordna och spara pengar åt den krisande ägarkoncernen, är att dela och byta material mellan tidningarna. Marita Engqvist ser det som det bästa sättet för tidningen att fortsätta vara så lokal som möjligt.

– Om vi inte hade gjort den här samordningen hade vi inte haft samma resurser och samma fokus på det som händer lokalt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".