Bild på musikredaktör Rita Jernquist
Musikredaktör Rita Jernquist. Foto: Sveriges Radio

I dag startar julmusiken i P4 Väst

Den första december innebär starten på julmusik i P4 Väst. I år blir det många nya låtar. Det beror på att det har kommit ovanligt mycket ny julmusik i år, berättar musikredaktör Rita Jernquist.

– Jämfört med förra året har det kommit en flod av nya julskivor. Det spännande med dem är att de inte bara handlar om julens ljusa sidor, säger Rita Jernquist.

I början av november har musikredaktörerna lagt in ungefär en jullåt i varje P4-halvtimme, men det blir mer ju närmare julafton vi kommer.

– Då kommer vi också att spela alltmer av de klassiska julmelodierna som alltid finns med, till exempel White Christmas med Bing Crosby eller Last Christmas med Wham.

För den som vill ha mer julmusik har Sveriges Radio dessutom två digitala julmusikkanaler: P4 Bjällerklang och P2 Klassisk jul. Dessa hittar du också i appen SR Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".