Ingalill Sundhage, chefredaktör på Bohusläningen, och Elving Andersson (C) tidningsprenumerant. Foto: Linda Bergh/Sveriges Radio
Ingalill Sundhage, chefredaktör på Bohusläningen, och Elving Andersson (C) tidningsprenumerant. Foto: Linda Bergh/Sveriges Radio

Hur påverkas läsaren av nedskärningarna?

Hör debatten om lokaltidningarna här
17 min

Tidningskoncernen Stampen har skurit ner kraftigt på sina lokalredaktioner och mycket material samproduceras mellan tidningarna. Hur har det tagits emot av läsarna?

I dag utgår Bohusläningen och TTELA från Munkedal/Uddevalla respektive Trollhättan/Vänersborg när lokalredaktionerna har lagts ner. Ett mönster i tiden när var tredje lokalredaktion försvunnit de senaste tio åren.

Ett annat led i besparingarna är att mer material samproduceras mellan de olika tidningarna i Stampen koncernen som ger ut bland annat Bohusläningen och TTELA.

Hur detta påverkar läsaren debatterades mellan Ingalill Sundhage, chefredaktör på Bohusläningen, och Elving Andersson (C) prenumerant till Bohusläningen och Göteborgs posten sedan 30 år tillbaka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".