Vårdpersonal på akutmottagningen på Danderyds sjukhus. Foto: Bertil Ericson/TT.
Mögel stoppade operationer på Näl. Foto: Bertil Ericson/TT.

Mögel stoppade operationer på Näl

Mögel har gjort att operationer har fått ställas in på sjukhuset Näl i Trollhättan. Kraftigt regn från i somras ska vara orsaken.

Nu tvingas man till en översyn av hela sjukhuset, vilket kommer att påverka NU-sjukvårdens mångmiljonsatsning på att bygga ut och om akuten.

- Vi har konstaterat mögel som troligen vuxit till sig i en ny yttervägg. Det upptäcktes när vår personal visade symtom på påverkan av detta, säger sjukhusdirektör Lars Viklund till Bohusläningen på nätet.

NU-sjukvården hyr lokalerna av Västfastigheter som beställt bygget av Peab. Västfastigheters vd, Lars Jansson, säger att skälet till möglet kan ha att göra med att den nya sterilcentralen inte täcktes ordentligt under sommarens regnande.

På frågan om det finns någon hälsorisk för patienter säger Lars Viklund:

- Det är värre för vår personal som måste vistas i det här under längre tid. Det är klart att på vårdavdelningar där patienter vistas länge är det extremt viktigt att det är mögelfritt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".