Statsminister Stefan Löfven utlyser extraval. Foto: Pontus Lundahl/TT
Statsminister Stefan Löfven utlyser extraval. Foto: Pontus Lundahl/TT

Lyssnare reagerar på extraval

Munkedalsbor tveksamma till extra val
2:26 min

Regeringskaoset har fått P4 Västs lyssnare att reagera starkt på sociala medier. Anvarslöst av Alliansen menar vissa, medan andra välkomnar ett extra val.

”Ja, nu har borgarna fått som de vill, Men jag hoppas att väljarna tänker sig för nästa val och röstar fram en stark röd regering så Sverige kan komma på fötter igen”, skriver Märtha på P4 Västs Facebook-sida.

Nu sätter alltså Stefan Löfven sin statsminister post på spel efter att han i går eftermiddag utlyst ett extra val den 22 mars.

”Hoppet om demokrati, ideologi och integritet i svenska riksdagen lever. Sossarna kan inte alltid vänta sig att de ska få som de vill och att alla partier ska lyda dem, skriver AnnSofi.

Åsikterna går alltså åt flera olika håll samtidigt som Roy krasst konstaterar att:

”Det konstiga är att för dom flesta, blir det en dag i morgon oxå. En dag av arbete, undervisning, sjukdom eller semester, en ganska vanlig dag för dom flesta av oss. Hur som helst så är detta en tankeställare för alla.”

Tyck till på vår Facebooksida du också!  

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".