Martin Andreasson (M)
Martin Andreasson (M), regionråd i Västra Götalandsregionen. Peter Olsson/P4 Väst

Martin Andreasson (M) har självförtroende inför nyvalet

”Varför ska man stödja ett så oskickligt regeringsalternativ”
1:25 min

Moderaten Martin Andreasson från Dals Ed tror att Alliansen har goda chanser att vinna i det extra valet den 22 mars. Socialdemokraterna har visat att de inte kan regera, menar han.

– I min värld är det inte så att Socialdemokraterna är bäst på att regera, Stefan Löfven har ju uppenbarligen inte lyckats hantera detta, säger Martin Andreasson.

Nyvalet äger rum den 22 mars, och Andreasson tror att Alliansen kommer att gå framåt.

– Jag förstår inte varför man skulle stödja ett så oskickligt regeringsalternativ som tvingats utlysa ett nyval bara efter två månader.

Moderaterna kommer att tidigarelägga sitt val av ny partiledare till 10 januari. Personen som väljs, troligen Anna Kinberg Batra, kommer att ha kort tid på sig att etablera sig som en statsministerkandidat.

– Det får vi klara upp, hon har varit gruppledare i riksdagen och verkar vara väldigt populär, så det ska nog bli bra, säger Martin Andreasson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".