Bild på Peter LeMarc från boken Det som håller oss vid liv. Foto: Jan Nordström.
1 av 3
Peter LeMarc. Foto: Jan Nordström.
2 av 3
Peter LeMarc. Foto: Jan Nordström.
Jan Nordström och Peter LeMarc. Foto: Monica Asplén.
3 av 3
Jan Nordström och Peter LeMarc. Foto: Monica Asplén.

Fotobok skildrar Peter LeMarc i närbild

”Först tänkte jag: Vem vill se en skallig, lönnfet 56-åring?”
7:16 min

Det som håller oss vid liv är inte bara en låt och ett album, som kom för elva år sedan, med Peter LeMarc. Nu är det också titeln på en fotobok – signerad Peter LeMarc och fotografen Jan Nordström.

Samarbetet mellan Peter LeMarc och Jan Nordström började när omslaget till LeMarcs senaste album Svag doft av skymning skulle fotograferas för drygt två år sedan.

Därefter har Jan Nordström följt Peter LeMarc bland annat bakom kulisserna och på scenen – i samband med en radiospelning i P4 Stockholm förra våren, vid tv-inspelningen av SVT:s Tack för musiken och under den sista konserten på Skeppsholmen i Stockholm andra augusti i år.

I boken har Peter LeMarc skrivit bildtexter och kommentarer till Jans unika bilder. Han har också varit med och valt ur bilder till boken.

– Först tänkte jag: Vem vill se en skallig, lönnfet 56-åring? Men när jag sett Jans bilder ändrade jag mig, berättar Peter LeMarc.

Nu är LeMarc och Nordström ute på en mindre boksigneringsturné, med besök i bland annat gamla hemstaden Trollhättan och i Uddevalla.

– Jag tycker det är kul att möta min publik i samband med signeringar, även om det blir korta möten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".