Ulf Michal och Magnus Sjöqvist, svenska lusorkestern
Ulf Michal och Magnus Sjöqvist, svenska lusorkestern. Foto: Sveriges Radio

Ulf Michal plockar fram egna visor ur byrålådan

"När man blir äldre så vågar man mer"
3:06 min

Visälskarna i "Svenska lusorkestern" gör en nystart på Bohusläns museum i Uddevalla på söndag. Denna gång med frontfiguren Ulf Michals egna visor som material.

Svenska Lusorkestern med bland annat Uddevallabaserade musikern, fotografen och skådespelaren Ulf Michal, basisten Marcus Utbult och gitarristen Magnus Sjöqvist såg dagens ljus för knappt två år sedan.

Devisen då var att lyfta fram den svenska visan. Men det blev inte många framträdanden. en av medlemmarna i orkestern flyttade från trakten och det tog ett tag innan den nya konstellationen satte sig.

Nu gör man en nystart med en konsert på Bohusläns museum på söndag och siktar på att spela in en skiva som ska släppas till våren.

– Den här gången använder vi oss av visor som jag själv har skrivit och som Marcus och Magnus har arrangerat, säger Ulf Michal.

Visorna har Ulf skrivit under en lång tid men har inte framfört dem förrän nu.

– En del är ända från 80-talet fast jag har ändrat lite på dem. Men det märkliga är ändå att man upptäcker hur lite man har ändrat sig under alla dessa år, funderar Ulf Michal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".