Foto: Polisen
Foto: Polisen

14 häktade efter knarkrazzia

Bland de knappt 30 personer som frihetsberövades när polisen gjorde ett stort knarktillslag i tisdags har 14 häktats på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott.

I polisens stora narkotikarazzia upptäcktes en stor cannabisodling i Brastad, utanför Lysekil. Odlingen är en del av en större narkotikarelaterad brottsorganisation med kopplingar till Skåne och Danmark.

15 män har anhållits och ställdes på fredagen inför häktningsdomaren i Göteborgs tingsrätt. De flesta är från andra länder än Sverige och alla misstänks för grova narkotikabrott.

På fredagskvällen ska 14 personer ha häktats på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotiabrott. Vid häktningsförhandlingarna blev även två häktade för grovt vapenbrott. En man släpptes på fri fot på grund av brist på bevis, skriver TT.

Minst två av dem ska ha jobbat med cannabisodlingen i den gamla skolan utanför Lysekil, som polisen upptäckte i sin stora razzia.

Ytterligare tre personer är frihetsberövade i Danmark och har begärts utlämnade till Sverige.

En del av männen har arbetat med cannabisodlingen under slavliknande förhållanden. Odlingen upptäcktes i en nedlagd skola i Brastad, där polisen hittade 400 cannabisplantor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".