Ung man häktad för barnövergrepp

Den man i 20-årsåldern som misstänks för sexbrott mot barn i Bohuslän har nu häktats.

Mannen anhölls natten mellan tisdag och onsdag och begärdes i dag häktad på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot två barn i Bohuslän. När häktningsförhandlingen startade lade åklagaren till en alternativ brottsrubricering som var grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Häktningsförhandlingen i dag tog en dryg timme och hölls bakom stängda dörrar i polishuset i Uddevalla. Mannen förnekar brott och ville bli släppt på fri fot.

Tingsrätten beslutade efter förhandlingen att mannen skulle häktas skäligen misstänkt för grovt sexuellt övergrepp mot ett barn. Alltså den lägre brottsmisstanken och en alternativ brottsrubricering.

Mannen häktas bland annat eftersom det är risk att han undanröjer bevis. En ny häktningsförhandling ska hållas inom en vecka.

Åklagaren Katarina Olsson säger till P4 Väst att det var viktigt för utredningen att mannen häktades och att polisen nu bland annat kommer hålla fler förhör.

De misstänkta brotten ska ha skett fram till och med den första december på Orust och de misstänkta brotten har inte skett i en skolmiljö. Det finns inget familjeband mellan den misstänkta gärningsmannen och barnen, enligt polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".