Varning för mycket halt väglag

Dimma och ishalka orsakar problem på vägarna i Västsverige. Polis, ambulans och räddningstjänst har gjort ett 10-tal utryckningar på kort tid.
– Den blir så här när den första riktigt halkiga kvällen kommer, säger Henrik Sterner på polisen i Västra Götaland.

Det är stor risk att vägarna blir hala under kvällen och natten, uppger Trafikverket som halkbekämpar i bland annat Uddevalla. Polisen uppmanar bilister att köra långsamt.

Vid 19-tiden körde en bil av länsväg 154 utanför Svenljunga. Tre personer var inblandade men skadeläget är oklart, uppger polisen.

– Det har varit ett stabilt flöde med halkolyckor mellan klockan tre på eftermiddagen fram tills nu. Det mesta tyder på att det kommer bli fler. Det brukar bli många olyckor innan folk blir medvetna om halkan, säger Henrik Sterner på polisen i Västra Götaland.

Han säger att flera personer har skadats, men ingen allvarligt. Flera har fått ambulanstransport.

Strax innan singelolyckan i Svenljunga körde en annan bil av vägen på riksväg 40 i höjd med Bollebygd. Ingen skadades allvarligt.

På grund av väglaget är det begränsad framkomlighet på flera vägar i Västsverige under kvällen.

– Polisen uppmanar alla trafikanter att hålla avstånd, säger Henrik Sterner.

Följ SMHI:s halkprognos här

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".