Förra året sjöng Sarah Dawn Finer i Musikhjälpen-buren. Nu kan du bjuda på auktionen där hon sjunger på ditt bröllop. Foto: Sveriges radio
En av årets auktioner: Sarah Dawn Finer sjunger på ditt bröllop. Foto: Sveriges radio

Ragges Runda i Frändefors levererar pengar till Musikhjälpen i P3

"Hade varit kul att hamna i buren"
2:31 min

Robin Hallsten från Frändefors arrangerade terrängloppet "Ragges Runda" i somras med syftet att samla in pengar till årets Musikhjälpen. Nu ska han leverera de drygt 14 000 kronor det inbringade.

– Jag drog igång det här för att ge mig själv en utmaning, hedra min farfar som anlagt spåret som tävlingen gick på och samla ihop pengar till ett välgörande ändamål.

Över hundra löpare deltog i terrängloppen i Frändefors i början av augusti och nu ska Robin ta bilen i slutet av veckan för att leverera pengarna till Musikhjälpens  programledare i Uppsala. 

– Det skulle vara kul att komma in till de som sitter i buren, men jag är inte säker på hur det blir, säger Robin Hallsten.

Han har redan bestämt sig för att det blir en ny Ragges Runda nästa år och att överskottet även då ska gå till någon insamling.

– Det kan bli Musikhjälpen även då, men det har jag inte bestämt än.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".