Allt för Sverige-vinnaren mötte släkten i Trollhättan

"Det var väldigt spännande"
3:45 min

Över hundra släktingar träffades i Trollhättan när vinnaren i SVT:s "Allt för Sverige", New York-bon John Olson, bjöds in till släktkalas.

Av de ursprungligen tio amerikanerna som sökte sina rötter i Sverige blev det till sist John Olson från Astoria, New York, som vann utslagstävlingarna och fick möta sin svenska släkt.

Över hundra släktingar möttes på en restaurang i Trollhättan och fick bekanta sig med sin släkting från andra sidan Atlanten.

– Det var spännande och trevligt, men lite ovant med en massa tv-kameror runt omkring, säger Ingemar Svensson, som var den som utbringade välkomstskålen för John.

– Han var mycket social och känslosam och det syntes att det betydde mycket för honom att få träffa sin svenska släkt, säger Ingemar.

Under det knappa halvår som gått sedan inspelningarna skedde har Ingemar inte kunnat ta kontakt med sin släkting för att inte röja vem som skulle gå segrande ur programmet. Men nu ska de ta upp kontakten igen.

– Jag har skickat min e-postadress i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".