Alice Östlund. Foto: Sveriges radio
Alice Östlund. Foto: Sveriges radio

108-åriga Alice tycker att varje dag är intressant

"Blir jag 109 år ska jag hurra"
2:58 min

Det var en nöjd Alice Östlund som firade sin 108-årsdag tillsammans med släktingar och vänner på Strömkarlsgårdens äldreboende i Trollhättan i går. Och hon tackar inte nej till kalas nästa år också.

– Det är inte många som blir 108 år, men de sista åren är mest besvärliga och inget att sträva efter, säger Alice Östlund.

Ändå hävdar hon att varje dag ändå är intressant i hennes tycke. Trots att hon inte längre kan gå själv, nästan inte ser och behöver få hjälp med det mesta.

– Varje dag är intressant att se hur jag klarar den och vad som ska hända.

Alice släktingar berättar om att hon alltid funnits redo att lyssna, ge goda råd och hjälpa till. Dessutom hade hon alltid koll på nyheter och sportresultat.

– Undrade man något eller var bekymrad över något kunde man alltid ringa Alice, säger systerdotterdottern Ulrika Axelsson som var med och arrangerade inför Alice födelsedag.

På frågan om det blir ett 109-årsfirande nästa år svarar Alice att hon inte vågar tänka så långt fram.

– Jag siktar på att ta mig över julen först och främst. Men blir jag 109 kommer jag att hurra, säger hon med ett skratt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".