Efter skottdramat i Uddevalla - nu åtalas skytten

Den man som misstänks ha skjutit en nära anhörig i en lägenhet i Uddevalla och dödshotat en annan anhörig åtalas nu för mordförsök och grovt olaga hot.

Skottdramat höll på i 15 timmar efter att mannen barrikaderat sig inne i lägenheten.

Skottdramat började eftermiddagen den 19 oktober, då en 63-årig man kom till lägenheten i Uddevalla där den misstänkte 53-åringen bodde. De två, som är nära släkt, skulle reda ut vissa saker kring lägenheten, enligt polisen.

53-åringen blev irriterad och aggressiv och ska ha försökt döda 63-årigen genom att dels hugga honom med kniv, dels skjuta honom med ett hagelgevär, enligt åtalet.

Skottet träffade i höger arm och 63-åringen fick också skärskador på handen.

53-åringen misstänks också ha dödshotat även en annan anhörig som samtidigt fanns i lägenheten, genom att rikta både kniven och hagelgeväret mot honom.

De två männen tog sig ut ur lägenheten.

53-åringen som då var ensam kvar låste in sig i lägenheten och vägrade komma ut. Många poliser fanns på plats, bland annat utrustade med automatvapen och skottsäkra västar.

Först efter 15 timmar, klockan 8 på morgonen dagen efter, gav mannen upp. Då hade polisen förhandlat med honom under lång tid.

Mannen åtalas nu för mordförsök och grovt olaga hot. Han nekar till brott. Mannen säger bland annat i förhör att han har hållit i vapnet, men att det var en olyckshändelse att skottet gick av.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".