Biljakt i Mellerud slutade med krasch

När en bil körde förbi polisen i 180 kilometer i timmen på E45 vid Tösse, började en biljakt som slutade med en krasch i centrala Mellerud.

Polisen stod och tankade sin bil vid Tösse i Åmåls kommun, när en bil körde förbi i ungefär 180 kilometer i timmen, enligt inre befälet i Trollhättan, Karl-Johan Främling.

Polisen försökte köra i kapp men de fick åka i tre mil innan de kom i kapp bilen. Då slog poliserna på både blåljus och ljudsignal, men föraren vägrade stanna och biljakten fortsatte på småvägar i centrala Mellerud.

Plötsligt tvärnitade bilen och poliserna körde in i den. I bilen fanns tre personer och föraren kastade sig till baksätet, för att det inte skulle synas att det var han som hade kört.

Men poliserna hade redan sett föraren och kunde gripa honom. Han misstänks nu för grov vårdslöshet i trafiken, rattfylleri, stöld av bil, narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Trots att mannen bara är 24 år, är han känd sedan tidigare av polisen för olika typer av brott.

Fyra polispatruller var inblandade i biljakten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".