Polisen har spärrat av vid påfarten till E6 i Hogstorp. Foto: Tommy Öster/P4 Väst
E6:an spärrades av i samband med räddningsarbetet. Foto: Tommy Öster/P4 Väst

Allvarlig olycka på E6 – tre till sjukhus

Polisen: En mycket allvarlig olycka
1:20 min

En allvarlig trafikolycka inträffade på E6 mellan Hogstorp och Munkedal i höjd med Småröd vid 13.30-tiden. Två personer har förts till sjukhus med livshotande skador.

– Det är en bil som har stannat på vägen av någon anledning, och två personer har gått ur och ställt sig framför. I samband med det har det kommit en lastbil med släp och kört in i bilen och de här två personerna, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Tre personer har förts till Näl med ambulans.

– De två påkörda är förda till Näl med mycket allvarliga livshotande skador och lastbilschauffören är också förd till sjukhus, och han var ju chockad.

Under räddningsarbetet var vägen avstängd, men öppnades igen strax efter 14.30. Nu kommer polisen göra en trafikutredning.

– Vi vet inte omständigheterna, lastbilsföraren har vi inte kunnat höra än. Finns det vittnen vill vi gärna att de hör av sig, säger Peter Adlersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".