Runt Vänern kan det komma blötsnö. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
En plogbil. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Snöröjaren Janne är redo för stormen

Janne Svensson: Vi är tio bilar som har ungefär 90 mil med vägar att hålla rena kring Trollhättan
1:25 min

Sömnlösa nätter och ständig jour i sex månader, det är verkligheten för snöröjaren Janne Svensson. I kväll är han redo när SMHI har varnat för stormen Alexander.

– Man ser till att man är hemma och utvilad. Sedan måste ju alla grejer sitta på, man måste ha snöplogar och saltspridare, berättar Janne Svensson.

Janne Svensson har arbetat med snöröjning i 25 år och ikväll kan ha få rycka ut tillsammans med ett tiotal kollegor och se till att vägarna i Trollhätteområdet är fria från snö.

– Vi har ungefär 90 mil vägar att hålla rena. Om det fortsätter snöa mycket och länge, då är det bara att fortsätta köra hela tiden tills vägarna är rena och framkomliga, säger Janne Svensson.

– Jag vill också passa på att be trafikanterna att hålla lite avstånd till plogbilar, speciellt vid korsningar och sådär, det kan hända att man måste backa. Det är enklare för alla om vi får lite avstånd, säger Janne Svensson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".