Körde på fel sida vägen i fem mil

En berusad man körde flera mil på fel sida av vägen i Bohuslän på lördagen. Polisen fick stopp på mannen efter fem mil och han misstänks nu för grovt rattfylleri och vårdslöshet i trafik.

Klockan 21.15 började allmänheten att ringa in till polisen efter att de sett en bil köra norrut från Munkedal på väg E6. Bilen körde på fel sida av motorvägen och efter fyra mil lyckades två lastbilschaufförer blockera vägen och få stopp på bilen.

– Chaufförerna tog bilnycklarna från honom men han låste in sig i sin bil och startade den med hjälp av extranycklarna, säger Lars-Gunnar Gustafsson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Föraren fortsatte färden vidare norrut och efter ytterligare en mil fick en polisbil i Tanum stopp på honom. Klockan var då 21.52.

– Där blåste han och hade 1,8 promille alkohol i blodet. Han är nu omhändertagen och misstänks för grovt rattfylleri och vårdslöshet i trafik, säger Lars-Gunnar Gustafsson.

Ingen skadades i samband med händelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".