1 av 2
Rossana Dinamarca. Foto: Susanna Wictorzon/Sveriges Radio.
2 av 2
Rossana Dinamarca. Foto: Susanna Wictorzon/Sveriges Radio.

Rossana Dinamarca (V) till Björn Söder (SD): Du är inte min talman

I dag nådde kritiken mot andre vice talmannen Björn Söder (SD), efter helgens uttalande om att judar och samer inte är svenskar, riksdagens kammare.

I riksdagen i dag markerade Rossana Dinamarca (V) från Trollhättan mot Björn Söder (SD) genom att vägra säga herr talman. När Björn Söder påpekade detta svarade Dinamarca:

– Du är inte min talman.

Även folkpartisten Roger Haddad och socialdemokraten Tomas Eneroth kritiserade Söder. Haddad (FP) kritiserade Söder i en debatt om integration – när Björn Söder satt som talman. 

Tomas Eneroth säger till TT att han tycker att det är anmärkningsvärt att riksdagens andre vice talman uttrycker sig så som han gör i intervjun i Dagens nyheter, och att Söder borde överväga att avgå.

– Jag tycker att talmännen ska representera Sverige på ett bra sätt. Det innefattar hela Sverige och alla som bor i Sverige, säger Eneroth till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".