Uteslutning ur Folkpartiet stoppar inte Möllengård

Ska samarbeta med sina tidigare partikamrater
1:28 min

Folkpartiets uteslutne gruppledare i Trollhättan, Dan Möllengård, inleder ett valtekniskt samarbete med sina tidigare partikamrater. Syftet är att behålla sin egen och partiets makt i kommunfullmäktige även om han numer är politisk vilde.

– Jag har blivit erbjuden och har tackat ja till en valteknisk samverkan med Folkpartiet i Trollhättan. På det viset kommer vi att fortsätta att arbeta ihop, säger Dan Möllengård.

I tisdags kväll hade Folkpartiets länsförbund i Norra Älvsborg ett möte som beslutade om att utesluta Dan Möllengård ur partiet med omedelbar verkan.

Enligt förbundsordförande Anita Brodén handlar det om Möllengårds roll i lokalföreningens interna konflikter och att hans sätt att leda partiet lokalt är konfliktskapande och skadligt för partiet.

Beslutet om uteslutning innebär att Dan Möllengård blir politisk vilde och att Folkpartiet får tre och inte fyra platser i kommunfullmäktige.

– Jag förstår att det är kopplat till ett försök att skapa turbulens på kvällens möte. Men, om jag inte har någon valteknisk samverkan, blir det tre kandidater i fullmäktige. Det i sin tur skulle innebära att Folkpartiet skulle kunna bli av med alla platser.

Men genom att gå ihop med sina partikamrater tänker Dan Möllengård värna sitt eget och partiets inflytande i nämnder och styrelser i Trollhättan.

– Vi har ju samarbetat i så många år så det blir ett status quo. Det här kan inte (Folkpartiet) riks förbjuda oss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".