Bandy IFK Vänersborg Petter Andersson Foto: Elliot Ohlén/Sveriges Radio
Bandy IFK Vänersborg Petter Andersson Foto: Elliot Ohlén/Sveriges Radio

IFK:s passningsstjärna måste avsluta sin bandysäsong

"Måste ändå ha inställningen att komma tillbaka"
3:55 min

IFK Vänersborgs Petter Andersson kan tvingas lägga av med att spela bandy på grund av problem med sina höftleder.

Det är oklart hur framtiden ser ut för Andersson, som varit hård skadedrabbad den senaste tiden, men han hoppas fortfarande på att kunna komma tillbaka.

– Resten av säsongen är det helt klart att jag är borta sedan ska jag prata med läkare i dag om en eventuellt ny operation. Gör man den operationen får jag ändå ha inställningen att jag ska komma tillbaka, säger Petter Andersson till P4 Väst.

Hur skulle de påverka dig om du skulle tvingas sluta?

– Det hade varit väldigt tråkigt, det är något man hållit på med sedan man var fem, sex år. Sedan är inte bandy allting, men det har varit en stor del av mitt liv fram till just nu i alla fall, säger Andersson.

Hur känns det att gå och vänta på ett besked i dag då?

– Jag har pratat med honom tidigare och det är lite upp till mig också. Så jag tror att jag kommer försöka operera mig, om han inte säger att det är risk för några stora komplikationer, för det är inte värt vad som helst.

Tränare Stefan Karlsson säger till tidningen TTELA att IFK nu tappar en skicklig spelare, att det inte finns någon annan på den nivån.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".