Bonden Peter Karlsson och hans nyblivna sambo Helene. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio.
1 av 2
Bonden Peter Karlsson och hans nyblivna sambo Helen. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio.
Bonden Peter Karlsson intervjuas av P4 Väst. Foto: Karin Blomqvist/Sveriges Radio.
2 av 2
Bonden Peter karlsson intervjuas av P4 Väst. Foto: Karin Blomqvist/Sveriges Radio.

Bonden Peter Karlsson sökte kärleken och fann Helene

"Vi kan tacka tv för allt"
4:49 min

I dag är det ett halvår sedan bonden Peter Karlsson från Tanum mötte sin Helene Johansson i "Bonde söker fru". Nu är de mer kära än någonsin. 

– Kärleken oss emellan blir djupare och djupare, säger Helene när P4 Väst i dag besökte paret på gården i Tanum.

Kärlekssagan som svenska folket har kunnat följa i tv började med att Peters guddotter Lisette anmälde honom till TV4-programmet.

– Hon ville ha en  gudmor och därför anmälde hon mig. Jag skulle nog inte ha gjort det själv men tänkte att det var bra att någon gav mig en spark i baken så att det hände något med kärlekslivet.

Peter Karlsson har varit med och arbetat på det som nu är hans gård sedan barnsben. Det har varit mycket jobb och Peter har uppskattat friheten men kärleken har blivit lidande.

– Jag har varit ungkarl fram tills nu. Det har varit svårt att hitta den rätta och jag har nog varit lite blyg.

Nu är blygheten försvunnen. Peter, som tidigare ryggade tillbaka när någon tog fram en kamera, ställer gärna upp på bild tillsammans med sin Helen och de har tillsammans tagit emot reportrar från både tidningar och tv och ställt upp på diverse jippon som lokalkändisar.

– Det är bara trevligt och vi vet att det är övergående. Efter jul är det nog inte så många som kommer ihåg oss längre.

Helen Johansson från Bålsta i Uppland såg Peter i presentationsprogrammet av årets "Bonde söker fru" och insåg genast att hon var intresserad av honom.

– Det är inte likt mig att bli kär i någon via tv, men jag tänkte att jag måste ta chansen.

Efter att Helene kom för att provbo hos Peter i somras, tillsammans med fyra andra kvinnor, har hon aldrig flyttat ut igen.

– Jag är IT-konsult och kan lika lätt bo och jobba här hos Peter som i Uppland. Dessutom har jag blivit så varmt välkomnad av folket här i trakten.

På frågan om när Peters sambo Helen ska bli hans bonde-fru på riktigt, alltså gifta sig, får vi inte något bestämt svar.

– Det får vi se, säger de, och ler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".