Rödkålssallad med apelsin och granatäpple Foto: Karin Högberg
1 av 3
Rödkålssallad med apelsin och granatäpple Foto: Karin Högberg
Karin Högberg, Foto: Elisabeth Cederblad, P4 Väst
2 av 3
Karin Högberg, Foto: Elisabeth Cederblad, P4 Väst
Karin Högberg, Foto: Elisabeth Cederblad, P4 Väst
3 av 3
Karin Högberg, Foto: Elisabeth Cederblad, P4 Väst
Publiknätverket

Fredagstipset: Rödkålssallad med apelsin och granatäpple

"Skär tunna, tunna strimlor av kålen - tänk pizzasallad"
4:49 min

Dagens fredagstips får du av Karin Högberg, matbloggare från Orust. Karin som gillar grönt på julbordet lagar och delar med sig av ett recept på en fräsch rödkålssallad.

Karin fick vi tag på tack vare tips från vårt Publiknätverk. Gå med du också!

Rödkålssallad med apelsin och granatäpple 4 portioner

1/4 rödkålshuvud
2 apelsiner
1 granatäpple
3 nävar färsk bladspenat
1 knippe färsk bladpersilja
1/2 dl olivolja
salt & peppar

Gör så här:
Skär kålen i tunna strimlor. Filéa apelsinen genom att skala den, skära bort de yttersta hinnorna och därefter skära ur klyftorna. Dela på granatäpplet och plocka ur kärnorna. Hacka persiljan grovt. Blanda samtliga ingredienser. Blanda olja och vinäger och salta och peppra, häll över salladen och rör om. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".