Karl Becker får håret fixat av Birgitta Hammarberg. Foto: Tommy Öster/SR
Karl Becker får håret fixat av Birgitta Hammarberg. Foto: Tommy Öster/SR

Många klipper till hos frisören innan jul

Birgitta Hammarberg: Nu är det fullt upp, varje minut är bokad
1:20 min

Just nu är det bråda dagar på de flesta frisörsalonger och det är många som vill piffa till frillan. Något som märks av på Birgitta Hammarbergs salong i Färgelanda.

– Nu är det fullt upp, varje minut är vi uppbokade. Jag tror att det beror på att de som inte regelbundet kommer till frisören söker sig hit närmare julen, då blir det fullt. Berättar Birgitta Hammarberg som driver salongen Alltiklipp i Färgelanda.

Birgitta Hammarberg har jobbat som frisör sedan 1982 och har märkt att de kunder som söker sig till henne vill ha olika saker beroende på om det är vår, höst, sommar och vinter.

– På vintern spar man kanske lite, går för en mörkare färg. På våren vill man ha det kortare, till sommaren ska det vara enkelt och kanske i en ljusare färg när man kanske vill bada och sådant, säger Birgitta Hammarberg.

I Birgittas stol sitter denna fredag elvaåriga Karl Becker och väntar på att få håret kortare, men han gör det inte på grund av något stundande julfirande.

– Jag klipper mig inte direkt för att jag snart har jullov, det var mer för att jag var långhårig. Men jag vet inte riktigt hur jag vill ha det än, berättar Karl Becker.

Men, Birgitta Hammarberg som håller i saxen denna eftermiddag är lugn. Det är märkbart att hon gjort detta många gånger och kan se vad hennes kunder önskar.

– Vi tittar ju på hur en kund ser ut när den kommer in. Vi ser kläderna, stilen och personligheten. Men så gjorde man inte när jag började, då permanentade man mer och klippte bara för att det skulle vara på ett visst vis avslutar Birgitta Hammarberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".