En polis vid en polisbil. Foto: Fredrik Sandberg/TT.
Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Skötsamma juldagsfirare gav lugn poliskväll

Juldagen brukar vara en av de festkvällar då polisen har som mest att göra. I år hade man laddat upp med extra personal, men det blev riktigt lugnt.

– Det har varit en hel del fylla och så, men kollegorna rapproterar det som om det varit en lugn och trevlig tillställning, det berättar polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Polisen i Strömstad, Uddevalla och Trollhättan har haft ovanligt få omhändertaganden och få fall av misshandel kopplat till juldagsfirande. Något som den extra bemanningen kan ha bidragit till.

– Vi vill gärna tro att det är vårt goda förarbete, genom att vara ute på stan och prata med festdeltagarna, sen tror vi att kylan har lugnat ner många nattvandrare, säger Christer Fuxborg.

Snart är det dags för en annan storhelg, det är bara en knapp vecka kvar till nyårsafton, vilket betyder att polisen än en gång får förstärka bemanningen.

– Det blir extrapersonal även då.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".