Rekordpublik fick se Vänersborg förlora mot Villa

1:23 min

5017 personer var på plats i Arena Vänersborg, när IFK förlorade med 3-6 mot Villa Lidköping. Villas David Karlsson gjorde fyra mål och hans effektivitet var avgörande.

Det var en ganska händelsefattig första halvlek där båda lagen visade stor respekt för varandra och där försvarsspelet var prioriterat. Målvakterna hade inte mycket att göra och ställningen var 2-2.

Nils Berner inledde målgörande med 1-0 efter åtta minuter. Två minuter senare visade Villas matchvinnare upp sig och kvitterade till 1-1. Villa var något bättre än IFK och hade ledningen med 2-1 genom Jesper Bryngelsson. Joakim Hedqvist var lika säker som vanligt när han snyggt tryckte in 2-2 på straff.

I den andra halvleken började Vänersborg bäst och Mikko Lukkarila hade en jättechans efter fem minuter men han träffade stolpen när målvakten var bortspelad. Det kunde gett matchen en annan intensitet. Istället var det David Karlsson som visade upp sin fantastiska förmåga att göra mål. Han gjorde 2-3 och 2-4 på fyra minuter och sedan var det Villas match.

-- Dom gör en bra andra halvlek, dom är lite hetare än oss i avslutningslägena, säger Robin Lundqvist.

IFK reducerade till 3-4, Nils Berners andra mål men så var det dags igen för David Karlsson och 3-5.

Vänersborg körde fast i ett bra och kompakt Villaförsvar och variationerna var för få i anfallspelet.

Villa har David Karlsson, det var en av de stora skillnaderna. IFK har ingen sådan spelare utan det blir mycket åkande på egen hand.

Villas seger var rättvist och Vänersborg har en del att bevisa efter derbyförlusten inför storpublik.  

-- Vi släpper in lite för enkla mål, tycker Robin Lundqvist.    

Vänersborg-Villa Lidköping 3-6 (2-2)

Bandy IFK Vänersborg-Villa Lidköping Foto: Elliot Ohlén/Sveriges Radio
Bandy IFK Vänersborg-Villa Lidköping Foto: Elliot Ohlén/Sveriges Radio

Mål IFK: Nils Berner 2, Joakim Hedqvist
Villa: David Karlsson 4, Jesper Bryngelsson 2
Publik: 5017

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista