Foto: Johan Nilsson/TT

Dimman skapar problem på Landvetter

Dimma och dis ställer till med problem för flygtrafiken på Landvetter och fyra plan har hittills inte kunnat landa. Avgångarna har däremot inte påverkats.

– Det är svårt att ge en prognos om de närmaste timmarna eftersom man ligger nära siktgränsen, säger Ulf Walling, pressansvarig på Swedavia.

Av de fyra planen ställdes en avgång från Köpenhamn in, ett plan från Paris omdirigerades till Skavsta, ett från Bryssel gick ner i Köpenhamn och ett plan som lyfte från Arlanda fick vända tillbaka.

– Varje flygbolag har en reservflygplats, säger Ulf Wallin.

Övriga plan har kunnat landa men ofta sedan de fått ligga i vänteläge och vänta på en lucka i dimman, vilket har medfört förseningar.

Även Gardemoen i Oslo har haft problem. Isiga banor har stoppat trafiken under eftermiddagen på grund av underkylt regn.

Trollhättan och Vänersborgs flygplats har inte påverkats av det dimmiga vädret, ett plan har lyft och åkt iväg mot Bromma flygplats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".