Fyrverkerier vid Turning torso i Malmö på nyårsafton 2014-2015. Foto: Johan Nilsson/TT.
Foto: Johan Nilsson/TT

Man skadades när raket exploderade

Nyårsraketer har ställt till det på flera ställen i vårt område under natten. En kille i Munkedal fick föras till sjukhus efter att en raket exploderat.

Killen i Munkedal fick skador på handen och i ansiktet när raketen exploderade. Enligt polisen fick han åka till sjukhus, men det är oklart hur allvarliga skador han fick.

I Vargön hamnade en raket under motorhuven på en bil och det började ryka rejält. När polisen kommer dit försöker en berusad man hindra dem, han omhändertas för fylleri och rapporteras för våldsamt motstånd. Den person som skjutit raketen och bilägaren kunde själva göra upp om skadorna på bilen.

I övrigt verkar nyårsfirandet i Västområdet varit lugnt. Polisen i både Trollhättan och Uddevalla rapporterar om en ovanligt lugn kväll.

Även i övriga Sverige har firandet varit relativt lugnt men med en del fylla, bråk och några större bränder. 

I Göteborgsområdet rasade en balkong ihop vid midnatt när cirka 20 personer skulle titta på fyrverkerierna. Fem män i 25-årsåldern fick föras till sjukhus med bland annat ryggskador. Men i övrigt har det varit relativt lugnt för polisen.

– Det är klassiska storhelgsärenden, säger Lars-Gunnar Gustafsson vid polisen i Västra Götaland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".