Trio me' Bumba. Foto: Christine Olsson/TT 10430
Trio me' Bumba från Allsång på Skansen 2013. Foto: Christine Olsson/TT

Onsdagsfrågan: Var tog Trio me' Bumba vägen?

Jan-Eric "Bumba" Lindqvist: Vi turnerar som aldrig förr
3:09 min

På 60-talet befann de sig i musikens finrum. De var långliggare på Svensktoppen och turnerade med The Beatles. Men vad hände sedan?

I dag är Trio me' Bumba på intet sätt nedlagt. Bandet turnerar ofta och rör sig över hela Sverige. Senast ifjol var de i Bohuslän.

Men att vi inte hör så mycket om dem beror på att de stora scenerna bytts mot framförallt ålderdomshem. Förutom sommaren 2013 då, när de var med i Allsång på Skansen.

– Uppståndelsen behövs inte. Såklart var det skojigt och glatt att gå på premiärer och så, men nu är vi alla runt 75 år och då är det inte vad man suktar efter i första hand. Vi har ju redan varit med om och gjort allt. Från "Åsa-Nisse"-film till turné med Beatles, säger kontrabasisten Jan-Eric "Bumba" Lindqvist.

Spelningarna på ålderdomshemmen brukar vara välbesökta, och Jan-Eric kan konstatera att de fortfarande går hem hos damerna.

– När vi kommer in brukar de säga "Nu kommer pojkarna!". Då kontrar vi med: "Här kommer den riktiga Antikrundan!".

Vad undrar du över? Ställ din onsdagsfråga till lisa.johansson@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".