Ambulans på väg in i Dammartin-en-Goele. Foto: Michel Spingler/AP.
Ambulans på väg in i Dammartin-en-Goele. Foto: Michel Spingler/AP.

Journalisten Steve Bauman: Attentatet är allt man pratar om här i Paris

”Vi måste hålla det fria ordet levande”
1:20 min

De senaste dagarnas terrorhandlingar i Paris har skapar rubriker hela världen. I Paris är det allt man pratar om och nästan alla undrar vad som ska hända här näst, säger journalisten Steve Bauman.

Steve Bauman är journalist och arbetar i Paris. De senaste dagarna har han på nära håll sett hur terrorn skakar staden, med attentatet mot Charlie Hebdo och den efterföljande jakten på attentatsmännen.

– Det enda vi pratar om just nu är det som hände på tidningen, vi pratar om det non stop. Jag hade fem stycken goda vänner som jobbade intill kontoret där massakern ägde rum, de var bland de första som klev in i rummet direkt efter attentatet, fortsätter Steve Bauman.

– Vi försöker alla leva som vanligt nu, gå till jobbet och vara positiva. Samtidigt måste vi fortsätta med det arbete som man gjorde på tidningen Charlie Hebdo. Vi måste hålla det fria ordet levande, avslutar Bauman.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".