Bandy IFK Vänersborg Arkivbild Foto: Elliot Ohlén/Sveriges Radio
Bandy IFK Vänersborg Arkivbild Foto: Elliot Ohlén/Sveriges Radio

Vänersborg utklassade Sirius

Nils Berner: Hela laget kommer upp på en hög nivå
1:35 min

IFK vann med 11-2 mot Sirius och var överlägsna. Det stod 6-0 efter 30 minuter och IFK visade hög klass med fart och effektivitet.

IFK kom tillbaka efter en svag period i den andra halvleken och Christoffer Fagerström gjorde 8-2 med viss hjälp av Sirius försvarare, Joakim Hedqvist satte 9-2 på straff och även 10-2. Fagerström avslutade målfesten med sitt 11-2 mål.  

Unge Joakim Johansson fick chansen att göra sitt första elitseriemål, men han sköt en straff rakt på målvakten.

Det blev en blixtstart även i andra halvlek för IFK efter 30 sekunder gjorde Christoffer Fagerström 7-0. IFK var mycket effektiva. Ilja Grachev reducerade på hörna mot sitt gamla lag.

IFK var på ett strålande spelhumör och imponerar stort. Joakim Hedqvist gjorde fyra mål, Christoffer Fagerström tre och Nils Berner två mål.

- Hela laget kommer upp på en hög nivå idag och då är vi så här starka, säger Nils Berner. Det är mycket fart. Det kändes bra idag som anfallare är det alltid roligt att göra mål och så fick jag spela fram också, det brukar jag inte göra, så det kändes lite ovant, säger Berner.

Ett par av målen har varit bandygodis och den första halvleken var riktigt underhållande från IFK.

Mikko Lukkarila gjorde 1-0 efter 43 sekunder, hans målform fortsätter. Joakim Hedqvist satte säkert 2-0 på straff efter 9 min. En hörna från Joakim till 3-0 och två mål av Nils Berner till 5-0. Emil Wiklund ökade till 6-0.

Vänersborg spelade med fart och Sirius hängde inte alls med. IFK visade att den fina formen håller i sig. Det var många spelare som var inblandade i spelet. Passningsspel var bra och det var skridskoåkning med fart, ett lag som visade upp ett stort självförtroende. Det var underhållande att se IFK spela som de gjorde mot Sirius.

IFK ligger på fjärde plats i en haltande tabell.

Vänersborg-Sirius 11-2 (6-0)

Mål IFK: Joakim Hedqvist 4, Christoffer Fagerström 3, Nils Berner 2, Mikko Lukkarila, Emil Wiklund,
Sirius: Ilja Grachev, Mattias Hammarström
Publik: 1 949

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".