Surdegsgubben Dennis Lundin Foto: Cajsa Vingros Carlson P4 Väst Sveriges Radio
Surdegsgubben Dennis Lundin tillsammans med programledaren Jimmie Schewenius. Foto: Cajsa Vingros Carlson P4 Väst Sveriges Radio

Hemliga gästen: Surdegsgubben Dennis Lundin

Surdegsgubben: Jag skulle aldrig röra ett vanligt mjöl
6:33 min

Dennis Lundin har bakat surdegsbröd sedan 1990-talet. Nu har han blivit så nördig att han till och med maler sitt eget mjöl och i framtiden drömmer han om att baka på heltid.

Vem borde bli nästa Hemliga gästen? Tipsa: cajsa.carlson@sverigesradio.se 

I en lägenhet i Göta strax söder om Lilla Edet bakar tvåbarnspappan och surdegsfantasten Dennis Lundin bröd i olika former och storlekar, inte bara för att han är vansinnigt intresserad, utan också för att ha något att göra med händerna.

Intresset tog fart i mitten av 1990-talet när han i sitt dåvarande jobb som ordningsvakt blev sjukskriven i över ett år. För att sysselsätta sig med något på dagarna så började han baka bröd.

Hans facebooksida Surdegsgubben har nästan 500 gillare och i området kring Göta är Dennis Lundin populär när han ibland har bröd till övers som folk kan beställa och komma över och köpa till självkostnadspris.

I framtiden drömmer han om att kunna starta sitt eget surdegsbageri och leva på intresset på heltid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".