Splash och Hilda är P4 Västs snyggaste hundar

Hildas matte: Hon är fantastisk!
13 min

Hilda och Splash tog hem vinsten i tik- respektive hanklassen när P4 Västområdets snyggaste hundar utsågs av hundpsykologen Susanne Staiger Hansson.

Efter att utställningshunden Tom i Skåne blivit utsedd till Sveriges snyggaste hund frågade P4 Väst lyssnarna om det inte fanns ännu snyggare hund i västområdet? 

Responsen blev enorm och redaktionen har fått in över hundra bilder på hundar i området, bland annat på vår sida på Facebook.

I dag avgjordes tävlingen, som är allt annat än en utställningstävling, utan snarare bygger på utstrålning.

Vinnaren i tikklassen blev femåriga leonbergern Hilda som älskar morötter och bor på en hästgård på landet mellan Dingle och Hällevadsholm.

– Hon är en fantastiskt trevlig gårdshund som är med på det mesta. Ibland jobbar hon även som terapihund till hundar som blivit påhoppade eller skrämda av andra hundar, säger matte Therese Magnusson.

Och motiveringen från domare Susanne Staiger Hansson, hundpsykolog och hundinstruktör, löd:

En stor hund som utstrålar vänlighet, lugn och trygghet. Dessutom har hon ett arbete som terapihund för att hjälpa hundar som blivit skrämda. En eloge till Hilda, såna hundar behöver vi fler av!

Vinnaren i hanklassen blev sex månader gamla Splash. Han är en Australian shepherd från centrala Dingle och älskar att vara ute och busa.

– Fotboll och leksaksgrisen är favoriterna att leka med, men bita sönder husse och mattes sockar tycker han också är ganska kul. Splash är en mycket social hund som älskar uppmärksamhet, leverpastej, köttbullar och, blodpudding, säger matte Josefin Johammar.

Susanne Staiger Hanssons motivering efter att ha sett bilden som Josefin skickade in till P4 Väst:

En hund som utstrålar lycka och harmoni! Hans lekfullhet och bus lyser igenom den fina teckningen. Glädjen går inte att missa – att få vara utomhus och dessutom med kompisen. Ett plus är dessutom reflexvästen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".