Nästan tomt i nytt köpcentrum i Tanum

1:40 min

Två månader efter öppnandet av vårt nyaste köpcentrum, Tanums Shoppingcenter, är det få kunder som hittat dit.

– Det är väl bra än så länge men januari är en lugn månad och det är det alltid. Även i våran andra butik så är det dött. Jag tror man får räkna med en inkörningsperiod på två till tre år när allt är öppnat här, säger Fredrik Larsson som jobbar i en affär som säljer kläder och utrustning för motorcyklister.

Men han erkänner att det kunde vara bättre och att affärerna absolut kunde bli kan jag också konstatera när jag går omkring i det 40 000 kvadratmeter stora köpcentret, alltså cirka åtta fotbollsplaner under tak, och ser högst 20 kunder under en halvtimma.

Ann-Britt Andersson från Stora Anrås är en av dem och hon håller med om att man måste ge centret tid att etablera sig för hon gillar ändå vad hon ser.

– Det är framtiden tror jag att ha det så här fräscht. Men det tar tid. Det öppnar vid en tid då det är lågsäsong på allt, säger Ann-Britt Andersson.

Trots rea i de flesta butikerna är det lågsäsong och kanske inte norrmännen, varannan kund väntas bo i Norge, är lika köpsugna nu när norska kronan är så lågt värderad.

Men en del tänkta kunder kanske håller med Rita Lund från Bullaren som inte tycker att Tanums Shoppingcenter är lika bra som en del andra.

– De bör ju få in en del andra affärer tycker jag personligen, säger Rita Lund som gärna vill se en bokhandel och en för hobbygrejor. Damkläder vil hon också ha ett större utbud av.

– Vi brukar åka till Torp för det tycker vi är bra, säger Rita Lund från Bullaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista